Terug

Volg Hart van Nederland

Orgel Joke is dé hit van de Zwarte Cross: 'Mijn mooiste optreden ooit'

Entertainment

16 juli 2022, 20:05

Het Achterhoekse festival Zwarte Cross is normaal al een gekkenhuis. Maar internetsensatie Orgel Joke gooide daar zaterdag nog een schepje bovenop. Ze noemt het zelfs haar allermooiste optreden ooit.

Aan het eind van de ochtend neemt de 73-jarige orgel-influencer het buitenpodium over. Al snel gaat het publiek compleet uit zijn dak op hits als Oerend Hard en Paloma Blanca. Ze deelt de beelden zelf op haar bekende Instagram-kanaal.

Hard gegaan

"Dat ik dit nog mag meemaken", vertelt Joke aan een verslaggever van het AD. "Ik had nog nooit opgetreden, was gewoon een huis-tuin-en-keuken-orgelspeelstertje, maar in coronatijd is het heel hard gegaan.”

Orgel Joke breekt in maart 2020 ineens razendsnel door. Aan het begin van de coronacrisis plaatste de destijds 71-jarige Joke Meijer haar eerste post op Instagram. Ze speelt moderne liedjes op haar orgel, en dat is precies waar de door de pandemie getroffen wereld behoefte aan heeft. Sindsdien heeft ze duizenden fans verzameld en is ze niet van de televisie te slaan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.