Terug

Volg Hart van Nederland

NTR: Mart Smeets biedt excuses aan over opmerkingen in docu

Entertainment

5 feb 2024, 16:34

Oud-NOS-coryfee Mart Smeets heeft volgens de NTR zijn excuses aangeboden aan de makers van de documentaire Buiten Beeld, over de werkcultuur in Hilversum, heeft de omroep maandag laten weten. Smeets kwam onder de aandacht vanwege zijn reacties in het programma.

Hij reageerde fel op vragen van presentator Coen Verbraak over een incident waarbij hij naar verluidt presentatrice Aïcha Marghadi op de redactie van NOS Sport zou hebben vernederd. In de documentaire verklaarde Smeets: "Ik kan me dit niet herinneren en ik kan me niet voorstellen dat dit gezegd is. Ik vind het een non-onderwerp voor dit programma, klaar".

Deze opmerkingen leidden tot veel kritiek, vooral op sociale media.

Een woordvoerder van de NTR laat weten: "Mart Smeets heeft contact opgenomen met de makers en zich verontschuldigd. Hij is geschrokken van zijn eigen reactie op de vragen van Coen".

In de documentaire gaat Coen Verbraak in gesprek met verschillende redacteuren en presentatoren over de werkcultuur in Hilversum. De NTR heeft deze documentaire gemaakt naar aanleiding van de presentatie van de Commissie-Van Rijn afgelopen donderdag.

Uit het onderzoek bleek dat drie op de vier medewerkers bij de publieke omroep wel eens te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag.

Viraal op sociale media

De documentaire Buiten beeld wordt maandagavond om 23.10 uur uitgezonden op NPO2. De film is al sinds vrijdag te zien op NPO Start. Volgens de NTR is de documentaire al "veel bekeken via NPO Start, veel meer dan gemiddeld bij een zogenoemde voorplaatsing van NTR-programma's". Fragmenten uit de uitzending werden op sociale media honderdduizenden keren gedeeld.

De NTR heeft aangegeven dat er niets aan de uitzending zal worden gewijzigd naar aanleiding van de excuses van Smeets en het nieuws over de uitgestelde samenwerking tussen Matthijs van Nieuwkerk en RTL. De omroep sluit echter niet uit dat de documentaire van Coen Verbraak een vervolg krijgt: "We willen het onderwerp sowieso graag op de agenda houden. Door te praten over dit onderwerp kunnen grenzen worden afgebakend en afgesproken dat bepaalde gedragingen niet meer worden getolereerd".

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.