Terug

Volg Hart van Nederland

Voice-kandidate Nienke reageert op seponeren zaak Jeroen Rietbergen

Entertainment

1 juni 2024, 19:14

Nienke Wijnhoven, de zangeres die aangifte deed tegen Jeroen Rietbergen, heeft haar volgers bedankt voor alle steunbetuigingen die ze ontving nadat bekend was geworden dat de bandleider van The Voice niet wordt vervolgd.

"Bedankt voor alle steunende en hartverwarmende reacties, die betekenen veel voor mij", schrijft Wijnhoven in een kort bericht op Instagram. "Binnenkort komt mijn advocaat met een inhoudelijke reactie op de beslissing van justitie en alle gebeurtenissen."

Het Openbaar Ministerie maakte woensdag bekend dat de zaak tegen Rietbergen wordt geseponeerd omdat er "geen wettig en overtuigend bewijs voor een strafbaar feit" zou zijn. Wijnhovens advocaat Sébas Diekstra meldde toen al dat hij "extreem teleurgesteld" is door de beslissing. Hij overweegt een artikel 12-procedure op te starten, om daarmee justitie te dwingen Rietbergen alsnog te vervolgen.

The Voice of Holland

Wijnhoven was in 2018 deelnemer in het RTL-programma The Voice of Holland. In januari 2022 deed ze aangifte van aanranding tegen Rietbergen nadat het onlineprogramma BOOS een groot verhaal naar buiten had gebracht over meerdere aantijgingen omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen bij de talentenjacht. De zangeres was eerder bang om haar verhaal te delen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.