Terug

Volg Hart van Nederland

MOJO over Lady Gaga-fans die op het station hebben geslapen: 'Erg vervelend'

Entertainment

27 juli 2022, 19:44

Concertorganisator MOJO vindt het erg vervelend dat Lady Gaga-fans in de nacht van dinsdag op woensdag op het station van Arnhem Centraal hebben geslapen, laat een zegsman woensdag weten. Fans spreken van een "chaos" toen het concert was afgelopen.

Ondanks dat fans de trein hadden gemist en daarom op het station moesten slapen, is dit voor MOJO geen reden om geen of minder concerten in het GelreDome te organiseren, stelt de woordvoerder.

De concertorganisator verwacht daarbij dat de bezoeker zelf de verantwoordelijkheid neemt om hun reis goed te plannen en rekening houdt met op tijd vertrekken voor de laatste trein.

Vaker problemen

Lady Gaga gaf dinsdagavond een concert in het GelreDome in Arnhem. Daarna moesten tientallen fans op het station slapen, omdat zij niet meer met de trein naar huis konden. Volgens MOJO zou het gaan om een "handjevol mensen met een internationale eindbestemming".

Ook bij het concert van Elton John in het GelreDome ontstonden problemen, maar dan met het parkeren bij de concerthal. Dit zijn echter twee verschillende zaken, stelt de zegsman, en dus geen reden om concerten bij deze locatie te mijden.

Concert begon later

Volgens een woordvoerder van het GelreDome begon het concert van Lady Gaga een half uurtje later: om 21.00 uur in plaats van 20.30 uur. "Daarom was het concert pas rond een uur of elf afgelopen. Als je dan een laatste trein moet halen, wordt dat natuurlijk wel krap."

Volgens de woordvoerder wachtten de NS-treinen echter wel tot de laatste pendelbus vanaf het GelreDome op het station was aangekomen. "Als mensen er dan voor kiezen om te lopen in plaats van de pendelbus te pakken, kunnen wij er niks aan doen dat ze de trein missen."

De zegsvrouw van de NS kan niet bevestigen dat door NS-treinen werd gewacht tot de laatste pendelbus was aangekomen. "Dat weet ik niet." Ze benadrukt dat het niet de verantwoordelijkheid was van de NS, maar van de organisatie.

Extra trein voor achterblijvers

Volgens de woordvoerster is het concert later begonnen en waren er moeilijkheden met de pendelbussen, "die door de organisatie worden georganiseerd. Daardoor waren veel mensen te laat op het station."

De NS heeft "het uiterste" gedaan, stelt ze. "Wij hebben zelfs nog een extra trein ingezet die om 01.00 uur is vertrokken, om mensen die achterbleven nog te vervoeren." Omdat daarna nog steeds reizigers zijn achtergebleven heeft de NS het station opengelaten. "Zodat mensen in ieder geval onderdak hadden."

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.