Terug

Volg Hart van Nederland

Miljoenenjacht-kandidaat John begint finale op slechtst mogelijke wijze

Entertainment

7 apr 2024, 22:04

De finale had haast niet slechter kunnen beginnen voor John uit het Noord-Brabantse Steensel. Zondagavond was hij de finalist bij de vijfde aflevering van het SBS-programma Miljoenenjacht. Toch liep het goed af voor de Brabander.

Het was misschien wel de slechtste eerste ronde in de geschiedenis van Miljoenenjacht. John speelt als eerste direct de hoofdprijs van 5.000.000 euro weg. Een golf van ongeloof gaat er door het publiek. “Oh nee”, slaakt Linda de Mol, de presentatrice uit.

Slechte eerste ronde

Waar het slecht nieuw is voor kandidaat John, is dit wel een opsteker voor negentien mensen in het publiek. Zij hadden wel goed gegokt en winnen allemaal ruim 5000 euro.

Ook met de tweede koffer speelt John er een hoog bedrag uit. De 2.000.000 euro. Wat een pech voor John. Omdat John er niet echt lekker inzit, mag vrouw Karien een koffer kiezen. Die had meer succes en speelt 50 euro weg.

Maar de pech blijft John achtervolgen, bij de volgende koffer vliegt de 2.500.000 euro eruit. Ook de laatste koffer van de ronde is hoog: 50.000 euro. Het eerste bod van de avond is ‘slechts’ 11.000 euro. Een stuk lager dan het halve finale-bod van 38.000 euro.

Nieuwe domper

De tweede ronde begint een stuk beter, hij speelt er snel drie lage bedragen weg. Wel speelt hij in deze ronde de twee ton uit het spel. Het bod is nauwelijks hoger dan het vorige bod en ook deze deal sluit John niet.

De derde ronde start ook goed, en speelt John er twee lage koffers uit. Maar daarna gaat het weer slechter voor de Brabander. Voor de derde koffer kiezen ze voor koffer 22 maar daar zit in 100.000 in. In de laatste koffer van de ronde zit: 500.000 euro… opnieuw een domper voor John.

Twijfelen

Het tweede bod van de avond is 62.000 euro. Vrouw Karien vindt het wel goed: “Ik ben al heel snel tevreden, het onderste hoeft niet uit de kan.”

John is minder zeker. Hij twijfelt toch of hij door moet gaan. Als Linda vraagt wat de anderen uit het thuisvak van John zouden doen, staat bijna het hele vak op. “Dan vertrouw ik op mijn dorp”, besluit John.

Ze spelen verder. De keuze valt op koffer 17. Een gouden gok want in die koffer zit 0,20 cent. John speelt daarna nog een laag bedrag weg.

Met het kiezen van de laatste koffer speelt John alle centen uit het spel. Daarmee weet hij ondanks het slechte geluk het toch nog tot een goed einde te brengen. Het derde bod van de avond is: 117.000 euro.

Deal

Voor vrouw Karien is het wel goed zo. Na even getwijfeld te hebben, besluit John dat het wel mooi is zo. Hij besluit om een deal te maken, een leuke aanvulling voor zijn oude dag liet hij eerder op de avond weten.

Voor het spel moeten de andere nog ongeopende koffers nog opengemaakt worden. Uiteindelijk heeft John de juiste keuze gemaakt. In zijn eigen koffer zit maar 100 euro. “Wat een goeie deal heb jij gemaakt”, zegt Linda de Mol.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.