Terug

Volg Hart van Nederland

Maarten van Rossem over dickpics Marc Overmars: 'Moet onder psychiatrische behandeling'

Maarten van Rossem over dickpics Marc Overmars: 'Moet onder psychiatrische behandeling'

Entertainment

13 juli 2022, 10:20

Dinsdagavond ging het tijdens televisieprogramma De Slimste Mens over de dickpics van Marc Overmars. Volgens Maarten van Rossem, die als jurylid in het programma zit en tussendoor vaak de kans krijgt om iets over een onderwerp te vertellen, moet Overmars "onder psychiatrische behandeling moet worden gesteld".

Overmars, de voormalig technisch directeur van Ajax, kwam in februari van dit jaar in opspraak nadat bekend werd dat hij grensoverschrijdende berichten - waaronder dickpics - stuurde naar vrouwelijke collega's. Hij vertrok per direct bij Ajax, maar is sinds maart technisch directeur bij voetbalclub Antwerp FC.

Acht 'dickpics'

Voor wie niet bekend is met de dickpic: dat is een foto van het mannelijk geslachtsdeel dat digitaal naar iemand wordt toegestuurd. Maar in De Slimste Mens werd dinsdagavond een ander soort dickpics getoond. Tijdens de 'galerijronde', waarbij kandidaten een verband moeten zoeken tussen acht foto's, werden acht Dick's of Diks vertoond: Dick Advocaat, Moby Dick, Dik Trom, Dikkie Dik en De Dik Voormekaar Show.

Presentator Philip Freriks kon de woordgrap niet laten zitten. "Dit waren acht dickpics, zal ik maar zeggen. Dat is tegenwoordig erg in de mode", zei hij. "Vooral bij Ajax", zei kandidaat Thomas van Groningen daarop. Later vraagt Freriks aan Van Rossem wat mannen drijft tot het sturen van een piemelfoto. "Dit duidt op een vrij ernstige psychische stoornis. Als je dat normaliseert, vind ik dat een wonderlijk proces. Ik denk dat die man van Ajax op een psychiatrische behandeling moet worden gesteld."

Een pik voor een pic

"Ik heb er wel eens een paar gehad, ja, ook piemelvideo’s", vertelt kandidate Danielle Kliwon over haar eigen ervaring met ongewenste dickpics. "Niet in een werkomgeving met zo’n machtsverschil als Overmars bij Ajax. Het waren vreemden, dus dat laat je dan een beetje van je afglijden. Ik zou het veel erger vinden als iemand die ik ken of met wie ik werk ongevraagd een foto of video zou sturen."

"Ergens is het bijna normaal geworden. Niemand die er meer ophef over maakt", vervolgt ze. Wel weet ze een goede oplossing. "Mijn buurvrouw krijgt heel veel dickpics. Ze heeft een mapje op haar telefoon gemaakt. Als zij eens een dickpic krijgt, stuurt ze een andere terug."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.