Terug

Volg Hart van Nederland

Joost Klein stormt top 10 van bookmakers binnen: winkans verdubbeld

Entertainment

4 mrt 2024, 14:08

Joost Klein is na de onthulling van zijn nummer 'Europapa' ontzettend hard gestegen bij de bookmakers. De Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival staat inmiddels op de zevende plek in het lijstje van grootste kanshebbers. Ter vergelijking: donderdag bungelde hij nog in de middenmoot op plek twintig.

Donderdag maakte Joost Klein het nummer bekend waarmee hij Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het is een ode aan zijn vader in de vorm van een happy-hardcore-nummer.

Een dag na de release stond 'Europapa' nog op de bescheiden twintigste plaats van de in totaal 37 deelnemende landen. Toch sloeg het nummer erg aan: de video was binnen één dag al de best bekeken inzending van het Eurovisie Songfestival. Ook op Spotify gaat het nummer door het dak. Binnen één dag werd het nummer 1,2 miljoen keer gestreamd.

Bekijk hieronder de clip van Europapa:

Winkans verdubbeld

Joost Klein heeft nog steeds een vrij lage winkans, maar ook die is gestegen van 2 naar 4 procent. De grootste kanshebber is Kroatië (17 procent), gevolgd door Oekraïne (15 procent) en Italië (8 procent).

IJsland stond voordat er een nummer was gepresenteerd nog vrij hoog in de lijst met kanshebbers, maar dat is na de presentatie van het nummer zaterdag veranderd. Het nummer had eerst een winkans van 9 procent, nu is dat nog 'maar' 3.

De Nederlandse Klein is donderdag 9 mei tijdens de tweede halve finale met zijn nummer Europapa voor het eerst te zien op het songfestival. Het nummer is inmiddels al bijna 5,3 miljoen keer bekeken op YouTube.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.