Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen wuift spijt Kaag #MeToo-affaire weg: 'Zij liet het escaleren'

Entertainment

22 apr 2022, 13:55

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het handelen van D66-leider Sigrid Kaag. Zij bood donderdag publiekelijk haar excuses aan voor de MeToo affaire in haar partij, maar dat is onvoldoende, aldus de Vandaag Inside-coryfee. "Zij heeft het laten escaleren."

Partijstrateeg Frans van Drimmelen maakte zich in 2015 en 2016 schuldig aan grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van een vrouwelijke collega. Derksen geeft aan dat hij zelf in zijn tijd als hoofdredacteur van het tijdschrift Voetbal International ook te maken had met relaties tussen werknemers. "Dat is levensgevaarlijk, want dan heb je andere redactieleden die partij kiezen, die kennen de vrouw van de man. Je krijgt tweespalt. Maar als je regelmatig interesse toont en met die mensen praat, dan hou je dat allemaal binnen de perken."

Simpele oplossing

Derksen verwijt Kaag dat ze niet met het slachtoffer in gesprek is gegaan. "Zij heeft drie keer hooghartig gezegd: neem maar contact op met de advocaat. Dan wordt zo'n mevrouw pissig, en die gaat dan het rapport lekken. Het stelde niet zoveel voor, het was een man die de blues had omdat zijn verkering uit was. Die heeft dingen gezegd waar hij zich nu voor schaamt. Die zijn steeds groter geworden, die zijn in een rapport gekomen, en wordt hij veroordeeld."

"Als Kaag de eerste keer dat die vrouw aan de deur klopte had gezegd: 'Kom binnen, wat is het probleem?'. Dan was het opgelost geweest", meent Derksen. "Dan was die vrouw tevreden weggegaan en had ze tegen Van Drimmelen gezegd: 'Ik heb begrip voor je situatie, maar hou je een beetje in'. Klaar."

Stalking en politiegesprek

Sam Hagens, politiek verslaggever van Hart van Nederland, voegt toe dat het niet duidelijk is hoe ernstig het handelen van Van Drimmelen is geweest. "We weten niet of het echt meevalt. Stalking, een politiegesprek erbij, dat is wel iets meer dan alleen iemand met liefdesverdriet. Het gaat om iemand die een heel belangrijke positie in die partij heeft. Zij werd in haar werk telkens weer met hem geconfronteerd, en zij werd niet gehoord."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.