Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen verloor veel vrienden door kaarsincident: 'Leuk is anders'

Johan Derksen verloor veel vrienden door kaarsincident: 'Leuk is anders'

Entertainment

2 jan 2023, 12:41

Johan Derksen is door het veelbesproken 'kaarsincident' naar eigen zeggen veel vrienden kwijtgeraakt. De Vandaag Inside-analist zit er echter niet heel erg mee, zegt hij in de krant De Telegraaf.

Johan Derksen vertelde in april vorig jaar in het programma Vandaag Inside dat hij een kaars jaren geleden een bewusteloze, dronken vrouw had gepenetreerd met een kaars. Bekijk het fragment bovenaan dit artikel. Later kwam hij hierop terug en nuanceerde het verhaal. Ondanks de nuance, ontstond er grote ophef.

Teleurgesteld

"Mensen waarvan ik dacht dat we een heel bijzondere band hadden, maar die gewoon niets meer van zich lieten horen. Daar was ik vreselijk teleurgesteld over", aldus de 73-jarige Derksen.

In de krant vertelt de oud-voetballer openhartig over de tijd waarin vrienden hem lieten vallen toen de ophef ontstond. "Door mijn kaarsverhaal was heel Nederland over zijn toeren, behalve ikzelf. Als het hele land boos op me is, vind ik dat geen enkel probleem."

'Leuk is anders'

"Leuk is anders", vervolgt hij als hij over de vrienden vertelt. "Maar ik ben er ook heel hard in. Als ik er goed over nadenk, interesseert het mij ook geen reet - want dan zijn het ook geen echte vrienden geweest."

Het verhaal van Derksen zorgde voor veel commotie. De goed bekeken talkshow werd een poos van de televisie gehaald en er werd een onderzoek gestart door het Openbaar Ministerie naar de feiten en omstandigheden van het 'kaarsverhaal', wat later werd geseponeerd.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.