Terug

Volg Hart van Nederland

Johan Derksen haalt weer uit naar Sylvana Simons: 'Er komt alleen maar onzin uit'

Entertainment

17 jan 2023, 12:23

Johan Derksen heeft maandagavond in Vandaag Inside voor de zoveelste keer uitgehaald naar politica Sylvana Simons. "Als Sylvana aan een talkshowtafel zit, dan denk ik 'Sylvana' en 'piepkuiken'."

Presentator Wilfred Genee brengt het onderwerp Sylvana Simons ter sprake. Hij heeft zijn vraag nog niet afgemaakt, of Derksen steekt van wal: "Waarom moet Sylvana daar altijd zitten oreren? Ze heeft één zielig zeteltje. Ze hoort zichzelf zo graag, maar ze zit voor ruim een ton in de veilige bankjes in Den Haag. Verder komt ze niet, en zit ze uit haar nek te lullen."

Simons zat aan tafel bij Op1 om te discussiëren over het gebruik van stroomstootwapens door politie. Derksen en Simons zitten daarin duidelijk niet op één golflengte. "Ze komt langs om te vertellen dat een stroomwapen in Nederland niet gebruikt moet worden, want zou erg meevallen met de toenemende agressie tegen politie. Ze kijkt zeker nooit naar nieuwsprogramma's. Ik heb het even nagekeken: vorig jaar 13.000 gevallen van geweld tegen politie. Dat is dan iemand die medeverantwoordelijk is voor Nederland. Die zit er alleen maar om zich te profileren. Er komt alleen maar onzin uit."

Stroomstootwapen

Sylvana Simons heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de nieuwe uithaal van Derksen. De fractievoorzitter van BIJ1 wijst er in haar campagne tegen tasers op dat het wapen vooral mensen met verward gedrag treft. Vorig jaar overleden twee personen nadat ze met behulp van een stroomstootwapen werden overmeesterd. Bovendien zouden de tasers zijn ingevoerd onder valse voorwendselen.

Iedere avond worden de gesprekken aan de talkshowtafels doorgenomen in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK. Luister de meest recente aflevering hieronder:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.