Terug

Volg Hart van Nederland

Horen bierdouches bij het leven van een artiest? Dit vindt Nederland

Horen bierdouches bij het leven van een artiest? Dit vindt Nederland

Entertainment

6 juni 2022, 20:21

Mart Hoogkamer brak zondagavond in Beckum na slechts zestien seconden een optreden af, nadat er vanuit het publiek enkele biertjes naar hem waren gegooid. Direct daarna ontstond grote ophef. Veel mensen vonden dat de volkszanger zijn optreden onterecht had gestaakt. Ook de organisatie van het evenement reageerde verontwaardigd op het besluit van Hoogkamer om het podium te verlaten.

Volgens de organisatie ging het om "drie bekertjes bier", waren "de gooiers in kraag gevat" en heeft het bier Hoogkamer "niet eens geraakt". Hoewel de zanger erkent dat hij geen nat pak heeft gehaald, noemt hij het "niet normaal" dat er biertjes - volgens hem zes stuks - naar hem werden gegooid. "Ik zou dat ook niet doen bij andere mensen", aldus Hoogkamer maandag in een reactie.

'Wel zwemmen in Bacardi, maar niet in bier'

Toch vindt bijna een derde van de Nederlanders (32 procent) dat af en toe een bierdouche nu eenmaal hoort bij het leven van een artiest. Dat blijkt onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 2500 mensen. Volgens een respondent had Hoogkamer kunnen verwachten dat er in het oosten van het land weleens een biertje wordt gegooid. "Hij wil wel zwemmen in Bacardi, maar niet in bier."

Een ruime meerderheid van Nederland (64 procent) sluit zich echter aan bij de mening van de volkszanger dat bierdouches niet normaal zijn. "Laat dit een les zijn voor die idiote biergooiers", zegt een respondent. En een ander: "Mart heeft volkomen gelijk om op te stappen. En de raddraaiers op laten draaien voor de kosten. Ik vind het ook niet normaal als ik tijdens mijn werk bekogeld wordt door bier."

Het Hart van Nederland-panel bestaat op dit moment uit zo'n 40.000 leden. Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. Kijk hier voor meer informatie over het panel en meld je aan!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.