Terug

Volg Hart van Nederland

Gelekte notulen uit Tweede Kamer: 'FvD'er Van Meijeren onder invloed van alcohol de deur uitgezet'

Entertainment

13 dec 2022, 17:29

De redactie van het SBS-programma Oranjewinter heeft notulen van de beveiliging van de Tweede Kamer ingezien. In het populaire programma neemt presentator Johan Derksen de punten in het stuk door en daaruit zou blijken dat Kamerleden en medewerkers van Forum voor Democratie zich niet altijd even netjes gedragen.

Derksen begint met een opmerking, voorafgaand aan het lezen van de stukken. "We kennen Forum een beetje. We zien ze zelden in de Kamer als er iets besproken wordt. Maar 's nachts schijnen ze in de Tweede Kamer volop aanwezig te zijn." Dan begint hij met het doornemen van het stuk. "Forum houdt zich niet aan de veiligheidseisen, de huisregels, niet aan de fatsoensnormen. Negeren het rookverbod. Rotzooi op de kamers. Lege flessen, wijn, jenever. Etensresten."

Drankpartij

Ook benoemt de besnorde commentator een incident met Kamerlid Gideon van Meijeren, die de afgelopen tijd vaker vanwege ophef in het nieuws kwam. "Hij werd laat op de avond onder invloed van alcohol in de kamer van Forum gesignaleerd. Hij wilde daar op de bank gaan slapen. Die hebben ze dus buiten de deur gezet." Van Meijeren moet zich binnenkort ook voor de rechter verantwoorden voor het rijden zonder rijbewijs.

Volgens de stukken zouden er ook andere FVD'ers zijn die na een drankpartij op het kantoor zouden willen blijven slapen. Het beklag van de beveiliging gaat verder over het opzetten van een livestream door Forum. Derksen: "Daar kwamen ook allemaal andere mensen op te staan, ze liepen bij andere partijen naar binnen. Ze filmden daar. Een soort breuk van de privacy."

De redactie van de Oranjewinter heeft de Tweede Kamer om een reactie gevraagd op de notulen, maar die zegt niet in te willen gaan op gelekte stukken. De documenten waaruit Derksen opleest, dateren van een klein jaar geleden.

Over opvallende televisiefragmenten gaat het iedere dag in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK. Luister hier mee:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.