Terug

Volg Hart van Nederland

'Feest en nostalgie': dit is het Songfestival-nummer van Joost Klein

Entertainment

29 feb 2024, 16:54

Joost Klein heeft donderdagmiddag het nummer waarmee hij in mei naar het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö gaat voor het eerst laten horen. Zijn lied Europapa was te horen in een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach, die werd uitgezonden om 16.45 uur op NPO1.

Het liedje van Klein werd in december gekozen uit een recordaantal van 600 inzendingen. Twan van de Nieuwenhuijzen, voorzitter van de selectiecommissie van AVROTROS, zegt dat het nummer "de grootste hitpotentie" heeft.

"Je hoort in de song zijn bekende combinatie van feest en nostalgie. Daarbij denken wij dat Joost met zijn creativiteit een geweldige act gaat neerzetten en Nederland en Europa positief verrast."

'Het wordt één groot feest'

Klein stelde eerder dat het songfestival iets staat te wachten dat "nog niet eerder is gebeurd". Hoe dat er precies uit gaat zien, hield de artiest tot dusver geheim. "Het wordt gewoon één groot feest", zei de 26-jarige Klein.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.