Terug

Volg Hart van Nederland

Eurovisie Songfestival volgend jaar toch niet in Oekraïne

Eurovisie Songfestival volgend jaar toch niet in Oekraïne

Entertainment

17 juni 2022, 12:10

Het Eurovisie Songfestival heeft volgend jaar niet plaats in Oekraïne. De overkoepelende organisator European Broadcasting Union (EBU) vindt het gezien de oorlog in Oekraïne niet veilig om het evenement er te organiseren. De EBU begint nu gesprekken met de Britse omroep BBC, de nummer twee van dit jaar.

De EBU stipt in een verklaring aan dat het songfestival een van "de meest complexe tv-producties ter wereld" is en dat er jaarlijks duizenden mensen aan werken en op af komen. Ook zijn er zeker twaalf maanden nodig om het evenement te organiseren. De Europese omroepenkoepel kon daarom niet wachten met een beslissing. De EBU begrijpt dat de teleurstelling groot is bij de verantwoordelijk Oekraïense omroep UA:PBC.

Normaal gesproken gaat de organisatie van het songfestival naar het winnende land. De EBU heeft de afgelopen tijd met de Oekraïnse omroep UA:PBC gekeken naar de mogelijkheden en scenario's. Oekraïne liet afgelopen week nog weten een songfestival te overwegen in drie verschillende regio's.

Het is volgens de EBU wel de bedoeling dat Oekraïne in de shows van volgend jaar terugkeert. Dit wordt ook besproken met de omroep die het wel gaat organiseren.

Verschillende landen willen helpen

Oekraïne won het songfestival vorige maand voor de derde keer met de groep Kalush Orchestra. Zij sleepten de overwinning binnen dankzij een enorm aantal publieksstemmen. Ondanks de oorlog liet UA:PBC steeds weten serieus te zijn over een songfestival in Oekraïne. Verschillende landen boden zich al aan om de omroep te helpen met de organisatie of om het evenement helemaal over te nemen.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.