Terug

Volg Hart van Nederland

Europapa enorm populair in wereldwijde Spotify-lijst

Entertainment

13 mei 2024, 17:18

Europapa blijft maar stijgen in de hitlijsten. Ondanks de diskwalificatie van Joost Klein op het Eurovisie Songfestival wordt het liedje steeds populairder. Europapa is gestegen naar plek 25 van de wereld.

Al bijna drie miljoen keer is het liedje wereldwijd afgespeeld op Spotify. En niet alleen op Spotify doet hij het goed. Ook de videoclip op YouTube is inmiddels al meer dan 27 miljoen keer bekeken. Eerder haalde Klein al een record op Spotify door het meest gestreamde lied in Nederland in één dag te zijn.

Naast de wereldwijde ranglijst dendert Europapa ook door de hitlijsten van andere Europese landen. In België, Estland, Letland staat hij op nummer 1. In negentien andere Europese landen blijft Joost Klein stijgen. Maandagochtend stond Europapa in Zweden op plek 6, nu is hij gestegen naar nummer 5. In Zwitserland is het nummer zelfs met zeven plekken gestegen naar plek 10.

Sprong in Ierland

De grootste sprong maakt Klein in Ierland. Daar gaat Europapa in één dag van plek 43 naar plek 22 in de hitlijst. Ook in Duitsland is hij achttien plekken gestegen en staat hij momenteel op plek 7.

Ook winnaar Zwitserland is te vinden op de wereldwijde ranglijst. Het nummer The Code van zanger Nemo is binnengekomen op nummer 17 en is al ruim drie en een half miljoen keer beluisterd. De andere publieksfavoriet Kroatië is op nummer 45 binnengekomen in de hitlijst. Het nummer Rim Tim Tagi Dim van de artiest Baby Lasagna is al ruim twee miljoen keer beluisterd over heel de wereld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.