Terug

Volg Hart van Nederland

DJ neemt live op radio ontslag vanwege onvrede over muziekkeuze zender

Entertainment

11 apr 2022, 14:49

In navolging van Marieke Elsinga stopt ook radiopersoonlijkheid Wim Drent op de radio. Waar de combinatie van tv- en radiowerk Elsinga opbreekt heeft Drent een andere reden om op te stappen bij een regionale Drentse radiozender. Ook kondigde hij zijn vertrek op ludieke wijze aan.

Luisteraars van de regionale Drentse radiozender Radio Continu hoorden het opvallende moment maandagochtend. DJ Wim Drent kan zich niet langer vinden in de muziek die hij moet draaien en neemt live op de zender ontslag.

"Ik had de vrije hand in wat ik mocht doen", zegt Drent in een reactie tegen Hart van Nederland. "Nu werd het me opgelegd. Er is een vaste playlist. Dat is niks bijzonders. Voorheen had ik er speling in, maar nu mocht dat niet meer. We zijn een station dat is ontstaan uit de piraterij. De muziek die daarbij hoort ontbreekt nu. Concurrerende stations spelen er op in en draaien het nu wel."

'Twee maanden om me te bewijzen'

Drent deed bij de directie een poging om zijn verhaal en gevoel duidelijk te maken, maar kon op weinig sympathie rekenen, zo zegt hij. "Ik heb de directie gemaild met een onderbouwd verhaal. Ik kreeg te horen dat ik niet de baas ben en dat ik moet doen wat ik moet doen. Ik had twee maanden de tijd om te bewijzen dat ik me in het format kon vinden. Waarschijnlijk was ik dan van de radio gehaald zonder dat ik mijn verhaal kon doen."

Positieve reacties

Zover kwam het niet. Drent wilde een statement maken naar de luisteraar en het radiostation en koos ervoor om live op de radio zijn ontslag in te dienen. "Ik vond het wel spannend. Eigenlijk wilde ik het niet, maar ik had voor mezelf geen keuze. Ik kwam er niet meer uit met de directie, op meerdere punten. De reacties zijn alleen maar positief. Luisteraars herkennen het verhaal over de muziek. Van de omroep zelf heb ik geen enkele reactie gehad. Ik had niet anders verwacht, want er werd al lange tijd niet gereageerd."

Hart van Nederland heeft Radio Continu om een reactie gevraagd, maar deze tot op heden niet gekregen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.