Terug

Volg Hart van Nederland

Derksen maakt zich zorgen over Nederlandse dorpen: 'Westerlingen weghouden'

Entertainment

6 okt 2022, 06:37

Stikstofbemiddelaar Johan Remkes had het woensdag tijdens de presentatie van zijn rapport over de kloof tussen de stad en het platteland. Johan Derksen maakt zich sowieso zorgen over de staat van de Nederlandse dorpen. "We hebben een probleem!"

In Vandaag Inside vertelt Derksen over Drenthe, waar hij woont. "Je hebt in iedere provincie heel veel kleine dorpen en in die dorpen kan niets meer. We hebben bijvoorbeeld geen benzinestation, je kunt geen geld pinnen. Er is geen winkel, er is geen bakker. We hebben een klein supermarktje die we in stand houden, maar de kerk verdwijnt en er is geen voetbalclub meer. We hebben een probleem!"

Renée van der Gijp vindt het een goed moment voor een grap. "Dus daar wil je nog niet dood gevonden worden." En "daarom moeten we de westerlingen weg proberen te houden, kaatst Derksen terug.

Hij heeft wel een plan om het te verbeteren. Max en Elin bespreken het in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK.

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.