Terug

Volg Hart van Nederland

BuZa wil 'schaarsgeklede' influencer Armani helpen: 'Hier staat 2 jaar cel op'

Entertainment

18 apr 2024, 14:43

Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt de Nederlands-Marokkaanse Armani L'Goumani, die volgens verscheidene media vastzit in Marokko, hulp aan. Dat laat een woordvoerder van het ministerie weten. Armani zit vast nadat ze meedeed aan een Marrokaanse online datingshow.

Armani, bekend van TikTok en volger van bijna 530 duizend mensen, deed mee aan een datingshow waarin ze haar date koos op basis van outfits. Vooral haar keuze voor een kort rokje leidde tot flinke opschudding in Marokko. "Ik dacht niet dat het zo bloot en confronterend was," bekent de influencer tegen de regionale omroep Rijnmond.

Vorige week kwam Nikkie Plessen ook onder vuur te liggen vanwege een rokje dat te kort zou zijn, zoals je ziet in de video hierboven. Meer lees je bij Shownieuws.

Twee jaar cel

Bij haar poging om terug naar Nederland te vliegen, werd Armani tegengehouden. "Er werd mij verteld dat ik me moest melden bij de dichtstbijzijnde politie voor enkele vragen in verband met een onderzoek dat loopt," vertelt ze. Voorlopig verblijft ze in een gehuurd appartement in afwachting van hoe het verder gaat. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nog geen verzoek tot consulaire bijstand ontvangen, zegt de woordvoerder. "We staan klaar om consulaire bijstand te verlenen als dat op prijs wordt gesteld."

Het was niet haar bedoeling om mensen te beledigen, laat ze weten. "Het was meer voor de fun. Ik respecteer de normen en waarden van Marokko, ondanks dat ik niet de enige ben die er misschien zo bijloopt." Als ze dit had geweten, had ze nooit meegedaan, zei ze tegen Rijnmond. "Ik hoop niet dat ik vast ga zitten." Op 'opzettelijke naaktheid en onfatsoenlijkheid' staat in Marokko volgens de omroep twee jaar celstraf en een boete van 50 euro.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.