Terug

Volg Hart van Nederland

'Ali B vervolgd voor seksueel ontoelaatbaar gedrag bij Ellen ten Damme'

Entertainment

15 mrt 2023, 22:33

Rapper Ali B wordt vervolgd voor drie zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen, maakte het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekend. Eén van die zaken draait om zangeres Ellen ten Damme, meldt het AD.

Ellen, die er verder niets over kwijt wil, onthulde eerder dat ze in 2014 "een nare ervaring" met B had, tijdens opnames van het programma Ali B en de Muziekkaravaan. Ze maakte daar wel melding van bij de politie, maar deed geen aangifte. "Ik zelf heb er helemaal niks aan om dat te doen", zei ze vorig jaar. "Maar in het kader van het algemeen belang, denk ik wel dat ik iets moet doen."

Ondanks het gebrek aan een aangifte, gaat het OM toch over tot vervolging voor dit vergrijp. Volgens de krant zou gaan om verkrachting, justitie houdt het op "een zedenfeit".

Mediationgesprekken 'zeer waardevol'

De 41-jarige rapper stelde dinsdag in een reactie het "onbegrijpelijk" te vinden dat het OM hem nu al vervolgt voor de zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen. Mediationgesprekken tussen hem en de vrouwen die aangifte hebben gedaan lopen nog en zijn "zeer waardevol", vindt hij. "We hebben het OM verzocht deze gesprekken af te wachten. Dat ze daar niet voor hebben gekozen is onbegrijpelijk, zeker nu deze binnen afzienbare tijd zouden worden afgerond."

Volgens het OM was geen sprake van een strafbaar feit bij de aangifte van een vierde vrouw tegen de rapper, die uitgebreid haar verhaal had gedaan bij de uitzending van BOOS. Terecht, vervolgde B op Instagram. "Ik heb vanaf het begin af aan gezegd dat er geen strafbaar feit is gepleegd." Dat het OM niet tot een algeheel sepot is gekomen, "lijkt te zijn ingegeven door druk van de publieke opinie", concludeert de ex-'knuffelmarokkaan'.

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK komen iedere dag de belangrijkste fragmenten uit de media voorbij. Luister hier de meest recente aflevering:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Shownieuws

Beeld: AVRO

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.