Terug

Volg Hart van Nederland

Afrojack toch niet vervolgd voor belastingfraude, regeling voor achterstallige 2 miljoen

Afrojack toch niet vervolgd voor belastingfraude, regeling voor achterstallige 2 miljoen

Entertainment

12 dec 2022, 13:37

Het Openbaar Ministerie heeft het strafrechtelijk onderzoek tegen Nick van de Wall, beter bekend als dj Afrojack, geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Dat meldt het OM maandag.

Van de Wall was sinds 2018 verdachte van belastingfraude nadat de FIOD meerdere panden van belastingadviseur Frank B. en zijn cliënten doorzocht. Een van de cliënten was Van de Wall. De dj werd ervan verdacht onjuiste belastingaangifte te hebben gedaan, maar justitie meldt maandag dat dit niet kan worden bewezen.

2 miljoen euro

Naast de status als verdachte heeft Afrojack te maken gehad met navorderingsaanslagen ter hoogte van ruim 2 miljoen euro. Hiervoor heeft de dj een schikking getroffen met de Belastingdienst.

Het onderzoek naar belastingadviseur Frank B. loopt nog en bevindt zich in een afrondende fase, bevestigt een woordvoerder van het OM na berichtgeving van het FD. De officier van justitie beslist binnenkort of hij vervolgd wordt.

Dj-duo W&W ook in onderzoek

Naast B. is ook dj-duo W&W, bestaande uit Willem van Hanegem junior en Ward van der Harst, onderwerp van onderzoek wegens belastingfraude. Het OM kan nog niks zeggen over de fase waarin dat onderzoek zit.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.