Terug

Volg Hart van Nederland

20.000 euro voor Snollebollekes: dit verdienen carnavalsartiesten met half uur optreden

20.000 euro voor Snollebollekes: dit verdienen carnavalsartiesten met half uur optreden

Entertainment

17 feb 2023, 19:00

Carnaval is niet alleen een feest voor mensen die het willen vieren, ook artiesten kunnen de feestmuts opzetten. Een paar nummertjes zingen levert namelijk flink wat geld op voor de zangers en zangeressen.

Zo kost een optreden tussen de 1000 en 20.000 euro voor een half uur. En die optredens zijn ook nog eens veel duurder geworden dan vorig jaar.

In Limburg ben je ongeveer 1000 euro kwijt voor een half uur vermaak van je favoriete artiest, zocht Hart van Nederland uit. Zo komt Beppie Kraft voor 1095 euro een half uur zingen. Johntana vraagt dezelfde prijs, maar dan voor 25 minuten. Ziesjoem heeft met 675 euro de laagste vraagprijs van de drie.

In Kruikenstad begon het carnavalsweekend al op vrijdagochtend, is te zien in deze video:

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat veel feestartiesten de tarieven met carnaval flink op hebben gevoerd. De vraagprijs van Rob Kemps, bekend van Snollebollekes, wordt geschat op ongeveer 20.000 euro voor een half uur optreden. Dat is 4000 euro meer dan in 2022.

Niet alle artiesten zijn zo duur. Voor Lamme Frans (Rob Janssen) tik je 3500 euro af voor een half uur mee hossen, terwijl je voor de Lawine Boys 3295 euro moet betalen.

Opvallend is vooral dat ook bij deze artiesten de prijs een stuk hoger is dan vorig jaar. In 2022 vroegen de Lawine Boys 600 euro minder voor een half uur optreden. Frans Duijts en Wolter Kroes verhoogden hun tarief met 1000 euro naar 6995 euro.

Jan Biggel, de zingende stukadoor, vraagt bijna 2000 euro voor een optreden.

Dat hij daardoor niet meer hoeft te stuken, is overduidelijk:

Helft blijft over

Wel moet er een kleine nuance worden aangebracht, legt Adrie van den Berk, eigenaar van Berk Music, uit aan Het Brabants Dagblad. Er worden namelijk meerdere lonen van de tarieven betaald en een groot deel moet worden afgedragen aan de Belastingdienst. De artiest houdt zelf ongeveer de helft over.

Ook wordt gewezen op het feit dat de tarieven van artiesten in de coronaperiode drie jaar lang hetzelfde is gebleven en zij dus relatief laat zijn met het verhogen van de prijzen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.