Terug

Volg Hart van Nederland

Jan Biggel weet jaar na carnavalshit niet wat hem overkomt: 'Dat ik dit nog mag meemaken'

Jan Biggel weet jaar na carnavalshit niet wat hem overkomt: 'Dat ik dit nog mag meemaken'

Entertainment

12 feb 2023, 07:48

Het was de grote verrassing tijdens carnaval 2022: Jan Biggel. De stucadoor uit het Brabantse Liempde had de hit van het jaar met 'Ons moeder zeej nog'. Tientallen miljoenen luisteraars verder en een muurtje stuccen is er niet meer bij. En jawel, deze week is het carnaval en staat de zanger weer op het podium.

Jan (58) kan het soms bijna niet geloven, wat die ene hit hem heeft opgeleverd, maar met carnaval doet hij het dit jaar toch wat rustiger aan. "Ik was vorig jaar blij dat het voorbij was. 45 keer optreden is heel leuk, maar ik word ook een dagje ouder. Dit jaar heb ik 30 optredens gepland staan."

Na carnaval stopt het niet voor de Brabantse zanger, want zijn agenda zit overvol. "Dat ik dit op mijn oude dag nog mag meemaken. Ik had dit totaal niet zien aankomen, want ik kan helemaal niet zingen natuurlijk."

Hoe ging dat nummer nou ook alweer vorig jaar? Bekijk het in deze video:

Hitjaar 2022

Dat maakt gelukkig voor zijn fans niet uit. 2022 was voor Jan Biggel een jaar vol hoogtepunten van een uitverkochte Ziggo Dome tot aan de Toppers en van Groningen tot aan Maastricht, iedereen zingt mee. "Echt ongelofelijk en dat met één liedje, hè. Soms staat de tent overvol en wordt er buiten meegezongen. Ik sta er versteld van wat ik teweeg heb gebracht."

"Mijn fans zijn zo geweldig. In Friesland vinden ze het leuk dat ik er ben, ook al verstaan ze er niets van. Als we het maar met elkaar leuk hebben, want dan is het voor mij ook feest. En ja niet ieder nummer wordt zo'n hit als 'Ons moeder zeej nog', al hoop ik het stiekem wel."

Stukadoren

Zijn fans hoeven in ieder geval niet te hopen dat Jan Biggel weer gaat stukadoren. "Daar is het niet meer van gekomen en eerlijk gezegd was het ook heel zwaar werk. Je stond vaak in de modder en in de regen. Dat is ook bijna niet vol te houden tot je 67ste."

Dat blijkt ook wel als Jan oude collega's tegenkomt op de bouwbeurs. "Dan komen ineens al die herinneringen weer naar boven, maar zie je tegelijkertijd ook veel mensen met klachten. Ik heb het geluk dat ik nu leuke liedjes mag zingen en er nog een hele goede boterham aan kan verdienen."

Iedere dag maakt Hart van Nederland de podcast TV-TALK, waarin de opvallendste en meest spraakmakende televisiefragmenten voorbijkomen:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.