Terug

Volg Hart van Nederland

Enorme zandzakken neergezet rondom huis Vlaardingse loodgieter

nieuws

5 apr 2024, 17:02

Het huis van de Vlaardingse bedreigde loodgieter is sinds vrijdagmiddag omringd door grote zandzakken. Ook zijn er op de stoep voor de woning grote keien neergelegd. Donderdagnacht zijn er twee jongens aangehouden vlakbij de woning die een aanslag wilden plegen op de loodgieter.

Een woordvoerder van de gemeente Vlaardingen laat aan Hart van Nederland weten dat zij de zandzakken hebben geplaatst. "Dat doen we op advies van de politie", aldus een woordvoerder. De gemeente benadrukt ook de EOD en de forensische opsporing in het besluit te hebben meegenomen. De zandzakken moeten voorkomen dat ook andere woningen beschadigen bij een mogelijke nieuwe aanslag.

Spullen voor aanslag

De twee aangehouden jongens van donderdagnacht zijn een 16-jarige inwoner van Krimpen aan den IJssel en een 15-jarige Rotterdammer. Ze werden opgepakt bij het huis van de loodgieter op de Gretha Hofstralaan. Ze hadden spullen bij zich die gebruikt worden bij het plegen van aanslagen, meldt de politie. Een woordvoerder bevestigt dat het om zwaar vuurwerk gaat. Het duo zit vast in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

De politie onderzoekt nog of deze aanhouding verband houdt met eerdere ontploffingen in Vlaardingen. De woning, het bedrijfspand en persoonlijke bezittingen van de loodgieter zijn het afgelopen jaar al meer dan tien keer het doelwit geweest van explosies. Deze maand is voor het eerst iemand veroordeeld voor betrokkenheid bij een explosie bij de woning in Vlaardingen. Ook zijn door het OM tegen meerdere mensen verschillende straffen geëist.

De loodgieter heeft naar eigen zeggen geen idee waarom hij steeds doelwit is. Tegen de regionale omroep Rijnmond zei hij deze week dat hij niet wordt bedreigd of afgeperst. De woning van de man, die getrouwd is en twee kinderen heeft, is eind maart op last van burgemeester Bert Wijbenga voor de derde keer gesloten. Ook heeft hij een gebiedsverbod voor een deel van Vlaardingen.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.