Terug

Volg Hart van Nederland

Knibbel knabbel knuisje, wie wil echte Efteling-meubels in zijn huisje?

Knibbel knabbel knuisje, wie wil echte Efteling-meubels in zijn huisje?

nieuws

2 dec 2020, 12:19

Liefhebbers van sprookjesachtige meubels kunnen binnenkort hun hart ophalen in Kaatsheuvel. Het Efteling Hotel doneert namelijk deel van de inboedel aan kringloopwinkel De Spullenbank in het Brabantse dorp. De Efteling gaat de hotelkamers begin volgend jaar voor het eerst in lange tijd renoveren. "Het interieur van de hotelkamers is voor het laatst in 2011 aangepast, een totale renovatie inclusief sanitaire voorzieningen, wat nu op de planning staat, is veel langer geleden", laat directrice Nicole Scheffers weten. De renovatie staat gepland van 4 januari tot 8 maart. (Tekst gaat verder onder de foto) [caption id="attachment_1227886" align="alignnone" width="2400"] Zo zien de kamers van het Efteling Hotel er straks ná de renovatie uit (Foto: Efteling)[/caption]

Tweede leven

Duurzaamheid staat naar eigen zeggen centraal voor de Efteling en daarom doneert het hotel het oude meubilair aan de lokale kringloop. "Het was een belangrijke voorwaarde om de meubels uit de huidige hotelkamers een tweede leven te geven. We zijn ontzettend blij dat een deel van de overgebleven meubels in onze gemeente kan worden hergebruikt", aldus Scheffers. Lees ook: Efteling mag voorlopig niet uitbreiden: 'Plan biedt te veel ruimte' De Spullenbank laat weten erg blij te zijn met de schenking van het Efteling Hotel. "Deze unieke donatie gaat ervoor zorgen dat we nog meer goed werk kunnen verrichten", zegt voorzitter Henk van Komen namens de winkel. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.