Terug

Volg Hart van Nederland

Ziek worden tijdens je vakantie? Dan krijg jij je vakantiedagen terug

nieuws

13 jan 2023, 15:55

Ziek worden in je vakantie is erg vervelend. Na een jaar lang hard werken eindelijk vrij. Veel Nederlanders weten niet dat je vakantiedagen tijdens ziekte worden omgezet naar ziektedagen. Zodat je de dagen die je ziek bent tijdens de vakantieperiode later alsnog kunt gebruiken.

Even geen wekker, stress of zorgen. Tijdens je vakantie kom je tot rust en geniet je van vrije dagen. Het juiste moment om op te laden en bij te komen. Als dat genieten omslaat door ziekte, mag je dit melden op je werk. Op die manier worden je vakantieuren ingetrokken. Veel Nederlanders weten dat niet, schrijft NOS.

Deze wet is niet nieuw en bestaat al een tijd. Toch is bij veel mensen niet helemaal duidelijk wat de regels zijn tijdens je vakantie.

Melden

Bij je werkgever melden dat je ziek bent op vakantie. Op die manier kun je op een later moment de vakantiedagen inhalen. Psycholoog Jan Machek, laat bij de NOS weten dat het verstandig is om je ziek te melden tijdens vakantie. "Vakantietijd is bedoeld om je weer op te laden, het moet een positieve impact hebben. En als je dan ziek bent, heeft vakantie die functie niet."

Arboned, een organisatie die ziekmeldingen registreert, ziet altijd de verzuimmeldingen afnemen in vakantieperiodes. Afgelopen kerstvakantie zaten we volgens cijfers van het RIVM in een griepgolf. Dat was volgens Arboned niet terug te zien in de ziekmeldingen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.