Terug

Volg Hart van Nederland

Yogaklassen, bonussen en bier: werkgevers trekken alles uit de kast om personeel te lokken

Yogaklassen, bonussen en bier: werkgevers trekken alles uit de kast om personeel te lokken

nieuws

11 okt 2022, 12:06

Veel beroepsgroepen hebben te maken met personeelstekorten en werkgevers voorspellen dat ze komend jaar extra hun best moeten doen om personeel te trekken en vast te houden. Daarom halen veel bedrijven alles uit de kast: van tegemoetkomingen voor de energierekening tot yogalessen op kantoor.

Dat blijkt uit de salarisgids 2023 van wervingsbureau Robert Half, aldus het Financieel Dagblad. Driekwart van de werkgevers beloont nieuwe aanwinsten beter dan huidige werknemers met soortgelijke functies of met dezelfde ervaring, ziet het bedrijf. Daarnaast trekt de helft van de werkgevers de verschillen met andere werknemers recht bij de eerstvolgende salarisronde en 28 procent doet dat zelfs meteen.

Biertje

Maar of al die leuke extra's mensen ook daadwerkelijk kunnen overtuigen? "Geld", zegt een man tegen Hart van Nederland. "Misschien een biertje op vrijdag, gezellig afsluiten met collega's. Maar geld is het belangrijkste, daar kom ik m'n bed voor uit." Een andere vrouw is het met hem eens. "Het leven is al duur genoeg, ik zou denken aan 150 euro meer."

Maar niet iedereen is zo financieel ingesteld. "Ik denk dat de waardering meer ligt in een compliment geven", zegt een vrouw. "Van: je hebt het goed gedaan. Dat waardeer ik veel meer dan een cadeautje." Mensen benoemen ook de sfeer op de werkvloer. "Het is leuk om veel geld te hebben, maar ik denk dat de situatie op het werk belangrijker is", zegt een man. "Het gaat me eigenlijk vooral om hoe leuk m'n werk is, dat is het belangrijkste", zegt een ander.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.