Terug

Volg Hart van Nederland

Wil je een abonnement opzeggen? Let op, want soms betaal je bakken met geld

nieuws

11 jan 2023, 18:36

Je abonnement opzeggen voor de sportschool, de loterij of datingwebsite is een makkelijke en, bovenal, kosteloze handeling, zou je zeggen. Maar niet dus. De Consumentenbond waarschuwt: "Het is niet voor iedereen duidelijk dat je moet betalen om iets op te laten zeggen."

De Noord-Hollandse Kathie Zeijlemaker wilde haar abonnement op Amazon Prime Video opzeggen. "Ik moest de gegevens invullen en dan was het opgelost. Ik dacht: dat is zo geregeld," vertelt ze. Totdat ze even later een mail kreeg van opzeggenbij.nl met een rekening van bijna 30 euro.

Ook Gerard van Heeswijk kreeg een rekening van opzeggenbij.nl nadat hij zijn gegevens had ingevuld bij de website. "Ik heb maar betaald. Ik had geen zin het gezeur. Als ik het zachtjes uitdruk, voel ik me misleid en opgelicht. Het gaat maar om 30 euro, ik kan er niet van wakker liggen, maar voor sommige mensen is dat, zeker in deze tijd, heel veel geld."

Misleiding

De Consumentenbond heeft honderden klachten ontvangen over Opzeggenbij.nl en Expendi en waarschuwt voor deze opzegdiensten. "Opzegdiensten zeggen voor jou je lidmaatschap op bij een sportschool, goed doel of een loterij," vertelt Gerard Spierenburg van de Consumentenbond. "Je denkt dat je op de website van het bedrijf zit wat je opzegt, maar eigenlijk zit je op de website van de opzegdienst en moet je betalen."

Kathie heeft het Amsterdamse bedrijf een mail teruggestuurd waarin ze aangaf niet te gaan betalen voor de kosten. "Ik kreeg kort antwoord. Een standaardmail met herinnering van betalen, als ik niet zou betalen zouden er incassokosten bijkomen."

En tot haar grote verbazing zag de Noord-Hollandse dat er dat er met automatische incasso geld van haar rekening was gehaald. "Ik had weer aan Prime Video betaald, terwijl ik het had opgezegd en daar dus een rekening voor kreeg van opzeggenbij," vervolgt ze. Kathie storneerde het bedrag en ze kreeg een mailtje dat haar account daardoor was opgezegd. "Had ik dat maar eerder geweten," lacht ze.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.