Terug

Volg Hart van Nederland

Weer vertrekt een topbestuurder bij Schiphol: directeur stopt om 'verschil van inzicht'

Weer vertrekt een topbestuurder bij Schiphol: directeur stopt om 'verschil van inzicht'

nieuws

21 jan 2023, 13:22

Opnieuw gaat een topbestuurder van Schiphol de luchthaven verlaten. Op 1 februari vertrekt de operationeel directeur van Schiphol, Hanne Buis. Dit is besloten na een "verschil van inzicht betreft de operationele aansturing van de luchthaven" tussen Buis en de raad van commissarissen. Dit verschil zou niet te overbruggen zijn, aldus een verklaring van Schiphol.

Buis heeft in totaal 18 jaar voor de Royal Schiphol Group gewerkt en diverse functies bekleed, zoals die van topvrouw van Lelystad Airport.

De vertrekkende directeur laat in een reactie weten het te betreuren dat de luchthaven en zij "op basis van dit verschil uit elkaar gaan". Dat geldt ook voor Jaap Winter, president-commissaris van Royal Schiphol Group. "Het is spijtig dat dit verschil van inzicht is ontstaan." Waar dit verschil in inzicht precies betrekking op heeft, is niet bekend. Een woordvoerster van de luchthaven wil daar verder niet op ingaan. "Beide partijen willen het graag bij deze verklaring laten", aldus de zegsvrouw.

'Prijzenswaardig'

Reinier Castelein, voorzitter van vakbond De Unie, noemt het "prijzenswaardig" dat Buis niet is weggelopen voor de problemen op Schiphol. "De opstart van Schiphol na de coronaperiode was een klus van een ongekende omvang. Geen enkele directeur zou hier ervaring mee hebben gehad". Hij haalt daarbij uit naar directeur Sondag, die eind vorig jaar werd aangesteld. "Met de komst van Ruud Sondag moet er natuurlijk schoon schip gemaakt worden. Het afserveren van een operationeel directeur is dan voorspelbaar", aldus Castelein.

Totdat een nieuwe operationeel directeur is gevonden, zullen interim-topman Sondag en financieel directeur Robert Carsouw de functie waarnemen. Half september vertrok Dick Benschop als president-directeur van de luchthaven na een zomer vol chaos op de luchthaven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.