Terug

Volg Hart van Nederland

'Voortaan geen Heineken meer op grote festivals en evenementen'

'Voortaan geen Heineken meer op grote festivals en evenementen'

nieuws

13 feb 2024, 09:45

De grootste festivalorganisator van ons land, ID&T, stopt met schenken van Heineken op haar festivals. Na twintig jaar is het oer-Hollandse biermerk ingeruild voor Belgisch-Braziliaanse Anheuser Busch Inbev, maker van onder andere Budweiser en Corona.

Dat meldt Het Parool dinsdag. Volgens topman Martijn van Daalen van ID&T was het een "moeilijke beslissing" om Heineken in te ruilen. Toch past de nieuwe biersponsor, en tevens grootste brouwer ter wereld, beter bij de ambities van ID&T, aldus Van Daalen. Heineken voorzag tot voor kort circa 80 procent van alle festivals en evenementen in Nederland van een koude klets, maar daar komt nu dus verandering in.

Heineken lag vorig jaar onder vuur toen bekend werd dat de bierproducent nog steeds actief was in Rusland. Horeca en bioscopen deden het biermerk massaal in de ban:

Nederland niet zo trots meer op Heineken: 'Moet titel hofleverancier inleveren'
2:28
Nederland niet zo trots meer op Heineken: 'Moet titel hofleverancier inleveren'

Volgens Van Daalen speelt bij biersponsoring niet alleen meer het aantal bars, tappunten, vlaggen of vernoemde podia een rol, maar ook de relatie met fans online. "De strategische richting die AB Inbev met Bud en Corona heeft ingeslagen, sluit daarbij beter aan."

'Oprecht jammer'

Het contract dat met AB Inbev loopt in eerste instantie voor drie jaar. Toch verdwijnt Heineken niet op alle evenementen. In de Ziggo Dome en de Johan Cruijff ArenA zit het Amsterdamse biermerk vast op de tap en zal het ook geschonken blijven worden. Heineken laat in een reactie weten het "oprecht jammer" te vinden dat ID&T voor een andere biersponsor heeft gekozen. "We blijven zeker in gesprek", zegt Heineken tegen de krant.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.