Terug

Volg Hart van Nederland

Vamos! Steeds meer Nederlandse gezinnen kopen huis aan Spaanse Costa

Het beste van Hart

20 mrt 2024, 23:08

Elke dag zon, de zee op loopafstand en goedkoper wonen. Voor veel mensen is het een droom om te wonen in Spanje. Steeds meer Nederlanders gaan hun droom achterna en ruilen ons kikkerlandje in voor een huis aan de Spaanse Costa. Vooral jonge gezinnen wagen de sprong in het diepe vanwege de hoge huisprijzen en het betere klimaat.

Gladys uit Velsen-Noord maakt samen met haar gezin de grote stap om deze zomer te emigreren naar Valencia. "We hebben altijd al de droom gehad om in Spanje te wonen. Zonder de kinderen hebben we samen ook al veel gereisd en het bleef wel altijd knagen om te verhuizen", vertelt Gladys.

Jonge kinderen

Eenmaal toen de kinderen werden geboren, werd alsnog het plan gemaakt om naar Spanje te verhuizen. Vorige week is hun huis verkocht en beetje bij beetje worden spullen uitgezocht voor de grote verhuizing. "We hebben de knoop doorgehakt. De prijzen liggen ook hoog in Nederland en toen we zagen wat we daar kregen voor hetzelfde geld wilden we dit gaan doen. Ook is het klimaat veel beter", legt ze uit.

Cijfers

In de afgelopen jaren is het aantal emigraties van Nederland naar Spanje bijna verdubbeld. Waar in 2018 nog 2868 Nederlanders emigreerden, waren dat in 2022 meer dan 4500, volgens de laatst beschikbare cijfers van het CBS.

Gladys heeft twee jonge kinderen, een van 1 jaar en een van 5. "Ik vind het wel spannend. Het is een sprong in het diepe voor ons, maar we willen het graag proberen!", vertelt Gladys.

Avontuur

Erwin Hartgring, makelaar bij Spaanse Droomhuizen, ziet dat steeds meer gezinnen de stap maken om een huis te kopen aan de Costa. "Ik zie een toename van mensen die een huis kopen in Spanje. Diverse redenen hiervoor zijn: het klimaat, het opzoeken van avontuur en de politieke situatie in Nederland. Veel mensen zijn ontevreden waardoor ze hun geluk zoeken in Spanje", legt Hartgring uit.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.