Terug

Volg Hart van Nederland

Trajectcontrole voor het eerste omlaag tijdens werkzaamheden: pas op voor boetes

Trajectcontrole voor het eerste omlaag tijdens werkzaamheden: pas op voor boetes

nieuws

13 juni 2022, 10:01

Het Openbaar Ministerie waarschuwt automobilisten dat er vanaf vandaag boetes worden uitgedeeld als tijdens werkzaamheden de verlaagde trajectcontrole wordt overschreden. Het is voor het eerst dat een trajectcontrolesysteem tijdens werkzaamheden naar een lagere snelheid wordt aangepast.

Bij snelheidsverlagingen door werkzaamheden werken eventueel aanwezige trajectcontroles tot nu toe altijd op de originele, dus niet-verlaagde, snelheid. Dat gaat volgens het OM nu dus veranderen.

Werkzaamheden

Maandag begint in opdracht van Rijkswaterstaat een grote opknapbeurt aan de Galecopperbrug op de A12 bij Utrecht, in de richting van Arnhem. Tijdens deze werkzaamheden wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 70km/u. Dat is ook de snelheid die de trajectcontrole aanhoudt. De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin 2024.

Een automobilist die harder rijdt dan 70km/u op dit traject, krijgt ongeacht het tijdstip een boete. Het systeem controleert weggebruikers 24 uur per dag. "Door continu te handhaven op de maximumsnelheid kunnen de wegwerkers veiliger hun werk doen", meldde het OM vorige week.

Aanpassen trajectcontrolesysteem

Het OM waarschuwt weggebruikers verder nog dat snelheidsovertredingen bij werk aan de weg zwaarder worden beboet, omdat de veiligheid van de wegwerkers in gevaar wordt gebracht. De boete die je krijgt ligt dus hoger. Rij je 80 waar je 70 mag, dan is de boete 38 euro, waar die normaal gesproken 33 zou zijn, schrijft Autoweek.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.