Terug

Volg Hart van Nederland

Toch geen nieuwjaarsborrel bij Schiphol na chaotisch jaar

nieuws

2 jan 2023, 17:08

Schiphol ziet dit jaar af van zijn nieuwjaarsborrel omdat de luchthaven zich volledig wil richten op zijn operationele zaken. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving door Luchtvaartnieuws.

"Onze prioriteit ligt nu niet bij een nieuwjaarsreceptie, die ligt bij onze operatie", aldus een woordvoerder. Het is voor zover bekend niet eerder voorgekomen dat Schiphol de nieuwjaarsbijeenkomst overslaat, met uitzondering van de afgelopen twee coronajaren.

Personeelstekorten

De luchthaven heeft de afgelopen zomer te kampen gehad met tekorten aan beveiligers en afhandelingspersoneel, wat resulteerde in enorme wachttijden en gemiste vluchten. Interim-topman Ruud Sondag gaf aan dat Schiphol de controle over veel zaken is kwijtgeraakt doordat alles maar uitbesteed werd. "De operationele agenda is op de achtergrond geraakt de laatste jaren. Door al dat aanbesteden verlies je kennis en ook controle", zei Sondag.

Om de situatie te verbeteren, is Schiphol momenteel bezig met een grote wervingsactie om nieuwe beveiligers aan te trekken. Voor het komende zomerseizoen verwacht Schiphol honderden extra beveiligers nodig te hebben.

Wachtrijden

Reizigers op Schiphol klaagden maandagochtend opnieuw over lange wachtrijen. Dat had volgens een woordvoerder te maken met een tekort aan beveiligers bij de security. De wachttijd was volgens de woordvoerder maximaal drie kwartier tot een uur. De drukte was volgens hem echter lang niet zo erg als afgelopen zomer.

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaand fragment was eerder te zien bij Vandaag Inside

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.