Terug

Volg Hart van Nederland

Themapark hoopt kinderen enthousiast te krijgen voor de bouw: tekort aan zeker 60.000 bouwvakkers

nieuws

16 juli 2022, 16:48

Er is al jaren een tekort aan bouwvakkers. Om dat probleem in de toekomst op te lossen moeten er creatieve oplossingen worden bedacht, vindt Bouwend Nederland. Daarom hebben ze een heus themapark gebouwd om kinderen enthousiast te krijgen voor een baan in de bouw.

Uit cijfers van ABN AMRO blijkt dat de gehele bouwsector 28 procent van de vacatures niet opgevuld krijgt. Momenteel is er een tekort aan zeker 60.000 bouwvakkers. "Als we die niet hebben komt het geen stap verder met de verduurzaming en energietransitie. Dan blijven we aankijken tegen een achterstand in het aantal woningen", aldus directeur Fries Heinis van Bouwend Nederland.

Themapark

In het themapark op Vliegbasis Enschede kunnen kinderen kennis maken met de leuke facetten van het werken in de bouw. "Op het park zijn verschillende elementen", vertelt Brandy van Gerven van Bouwend Nederland. "Bijvoorbeeld een elektrafabriek en een verkeersplein waar ze rondrijden op skelters, om een soort bouwverkeersplein na te doen. Kinderen kunnen graven met machines, een materialenpaspoort aanvragen en een ziekenhuis bouwen met puzzels en allerlei workshops volgen."

De bedenker van het bouwpark, Anne de Jonge, hoopt de kinderen met de speciale bouwmiddag te overtuigen en inspireren. "Ik hoop dat ze bij het kiezen van hun beroep hier aan terug zullen denken".

Het themapark zal de komende zes weken te bezoeken zijn.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.