Terug

Volg Hart van Nederland

Steeds meer jongeren zelfstandig ondernemer: Stephanie (22) concurreert met Coca-Cola en Bacardi

nieuws

9 jan 2023, 18:33

Het animo onder jongeren om zelfstandig ondernemer te worden groeit. Dat signaleren arbeidsmarktdeskundigen en bevestigen cijfers van het CBS en de Kamer van Koophandel vandaag in het Algemeen Dagblad.

In een krappe arbeidsmarkt waar de banen voor het oprapen liggen, zou je verwachten dat het aantal zzp’ers afneemt. Het tegendeel is waar. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek steeg het aantal zelfstandig ondernemers in het derde kwartaal naar 1,2 miljoen. Vooral in de zorg- en welzijnsberoepen groeit het aantal hard, gevolgd door technische, commerciële en ICT-beroepen.

Paplepel

Eén van de jongeren die vorig jaar een eigen bedrijf oprichtte is Stephanie Troost. Met haar suikervrije cocktails is ze hard bezig om de Europese markten te veroveren en gaat ze dapper de strijd aan met grote jongens als Bacardi en Coca-Cola. Ze is naar eigen zeggen het eerste cocktailmerk ter wereld dat caloriearme en suikervrije cocktails produceert. Ze won daarmee ook de titel Start-up van het Jaar 2022.

Het ondernemen lijkt Stephanie met de paplepel ingegoten: met een kleine lening van haar vader verkocht ze op haar tiende al een partij paardenzadels. Haar advies aan jonge ondernemers? "Go for it! Zoek iets wat je aan je hart gaat en praat met zoveel mogelijk mensen. Netwerk, ga naar borrels. Je komt altijd wel iemand tegen waar je een zakelijke relatie mee kan opbouwen."

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.