Terug

Volg Hart van Nederland

Stadsverwarming dit jaar wéér honderden euro's duurder dan gascontract

nieuws

30 mrt 2024, 21:49

Huishoudens die zijn aangesloten op het warmtenet zijn dit jaar gemiddeld 535 euro meer kwijt dan consumenten die nu een regulier gascontract afsluiten. Vorig jaar was een consument met stadsverwarming 309 euro duurder uit. Dat blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Gaslicht.com op verzoek van consumentenprogramma Kassa.

Twee jaar geleden zat 2 procent van de Nederlanders rillend thuis vanwege hoge gasprijs. Dat is te zien in de video bovenaan.

De prijsverschillen tussen stadsverwarming en een gascontract zijn in de praktijk nóg groter, zegt directeur Ben Woldring van de vergelijkingssite. "Tarieven met de voordeligste vaste contracten die het meest gekozen worden, liggen lager dan het marktgemiddelde waarmee nu is gerekend."

Geen compensatie

De laatste dagen is veel onrust ontstaan over de hoge tarieven van de warmtenetten. Het grote prijsverschil tussen het warmtenet en gas is in tegenspraak met de belofte van het kabinet én de Tweede Kamer dat overstappen van gas "niet duurder dan anders" mag zijn. Er is voorlopig geen compensatie voor de hogere warmtenettarieven van de afgelopen tijd.

ANP/Kassa

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.