Terug

Volg Hart van Nederland

Slapend naar de zon: volgend jaar per nachttrein vanuit Amsterdam naar Barcelona

Slapend naar de zon: volgend jaar per nachttrein vanuit Amsterdam naar Barcelona

nieuws

22 juni 2022, 22:36

In de avond instappen, een nachtje in de trein slapen en dan de volgende ochtend wakker worden in hartje Barcelona. De Nederlands-Belgische spoorwegmaatschappij European Sleeper wil eind volgend jaar meerdere keren per week een nachttrein naar de Spaanse stad laten rijden.

10 december 2023, mogelijk nog eerder, zal de trein vanuit Amsterdam drie per week naar Barcelona rijden. Dat blijkt uit een aanvraag bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het vertrekpunt is Amsterdam en de trein maakt verschillende tussenstops in Den Haag, Rotterdam en Roosendaal in Nederland.

Volgens een conceptdienstregeling zal de trein om 17.50 uur vanuit Amsterdam Centraal vertrekken waarna je de volgende dag tegen het middaguur om 11.20 uur in Barcelona aankomt. De reistijd duurt zo'n 17 uur.

Populaire vliegverbinding

Barcelona is een van de meest populaire verbindingen vanaf luchthaven Schiphol. Er gaan zo'n tien tot vijftien vluchten per dag en de tijd van de vlucht bedraagt ongeveer twee uur. Fors minder dus dan de reistijd per trein, al heb je met de trein niet het probleem van enorm lange wachtrijen voor je kan instappen en wanneer je eenmaal bent geland.

Vooral de mensen die nu met de auto naar het zuiden rijden kunnen genieten van de treinrit. Met de auto van Amsterdam naar Barcelona ben je tussen de 14 en 19 uur onderweg, voor de meesten niet in een dag te rijden en dan kom je vaak uitgeblust aan op je bestemming.

Toekomst

European Sleeper zet samen met reisorganisatie Sunweb ook vol in op nachttreinen naar populaire wintersport- en zonbestemmingen. Deze winter moet de eerste trein naar de Franse Alpen al gaan rijden. Daarna moet het zuiden van Frankrijk volgen.

European Sleeper is in 2021 opgericht en het doel van de maatschappij is Europa per nachttrein te verbinden. De eerste route is de reis van Brussel naar Praag via Amsterdam en Berlijn. Het is nog niet bekend wanneer de eerste trein van European Sleeper gaat rijden. "De voorbereidingen zijn in volle gang", zo klinkt het. Deze zomer zal de trein zeker nog niet gaan rijden.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.