Terug

Volg Hart van Nederland

Schiphol bedankt voor aanbod piloten om te helpen bij de bagagecontrole

nieuws

29 juni 2022, 12:40

Schiphol heeft bedankt voor het aanbod van piloten om deze zomer te helpen bij de controle van de handbagage op de luchthaven. De piloten hoopten op die manier zoveel mogelijk vakanties te kunnen redden, maar Schiphol zegt nu dat het onmogelijk is om mensen ongetraind in te zetten bij de beveiliging.

Pilotenvakbond VNV meldde dat piloten komende zomer de beveiligers op Schiphol wilden helpen met het controleren van de handbagage, vanwege het personeelstekort op de luchthaven. Door het personeelstekort worden deze zomer meerdere vluchten geschrapt. Dit om te voorkomen dat er extreme drukte ontstaat en veel mensen hun vlucht missen.

In- en uitladen koffers

Schiphol heeft aan NH Nieuws laten weten dat het heeft bedankt voor het aanbod. De luchthaven zegt dat het niet mogelijk is om zomaar aan de slag te gaan als beveiliger, omdat daar een speciale training voor nodig is. Schiphol gaat kijken of de piloten wel kunnen worden ingezet bij het in- en uitladen van de koffers.

Bovenstaande video was eerder te zien in Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.