Terug

Volg Hart van Nederland

Rover wil compensatie voor reizigers vanwege spoorwerkzaamheden Geldermalsen

Rover wil compensatie voor reizigers vanwege spoorwerkzaamheden Geldermalsen

nieuws

14 juli 2022, 14:50

Mensen die normaal gesproken met de trein tussen Den Bosch en Utrecht reizen krijgen de komende drie weken te maken met werkzaamheden op het traject. Dat betekent omreizen en dus drie kwartier extra reistijd. Reizigersorganisatie Rover roept op tot compensatie.

De NS gaat bussen inzetten tussen Geldermalsen en Utrecht. "We zijn bezig om het spoor te onderhouden, dat is gewoon nodig", zegt een woordvoerder van spoorbeheerder ProRai. "Ook zijn we bezig om de baanstabiliteit te verbeteren. We willen meer treinen laten rijden, maar het spoor is nu nog niet stevig genoeg."

Compensatie

Reizigersorganisatie Rover is minder positief over de werkzaamheden en vooral de overlast die het met zich meebrengt voor de forenzen. In een schriftelijke reactie laten zij weten dat ze compensatie willen voor reizigers. "De reiziger mag zelf zoeken naar een oplossing. De omleidingsroute via Breda of Arnhem is te lang. Ook vraagt Rover om coulant om te gaan met claims voor extra kosten die reizigers maken wanneer blijkt dat zij moeten uitwijken naar alternatief vervoer."

Reizigers zelf lijken niet veel problemen te hebben, zo blijkt op station Geldermalsen. "Ik moet van Roermond naar Amsterdam. Als je er rekening mee houdt komt het goed. Het duurt drie kwartier langer, maar ik word er niet humeurig van. Werkzaamheden moeten een keer gebeuren. Het is goed dat ze het in de zomer doen als de meeste mensen weg zijn."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.