Terug

Volg Hart van Nederland

Quote 500: rijkste Nederlanders worden rijker

nieuws

31 okt 2023, 23:36

De Quote 500, de jaarlijkse lijst met de rijkste Nederlanders, is weer uit. Ondanks economische onzekerheden en enkele individuele verliezen, nam het totale vermogen van de rijkste Nederlanders met bijna 5 procent toe tot een recordbedrag van bijna 241 miljard euro.

De lijstaanvoerder is nog steeds Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken, met een geschat vermogen van 12,6 miljard euro, hoewel dit bedrag 200 miljoen lager is dan in 2022. Luxaflex-oprichter Ralph Sonnenberg en Frits Goldschmeding, oprichter van uitzendbureau Randstad, volgen op de tweede en derde plaats met vermogens van respectievelijk 6,2 miljard en 5,8 miljard euro.

De gecombineerde rijkdom van de top 5 van de Quote 500 bedraagt 34,4 miljard. Dit is 742.980 keer meer dan het gemiddelde spaartegoed van 46,3 duizend euro.

Bijna 70 procent van de rijkste individuen zag hun vermogen groeien, waarbij Stijn Vos, CEO van Esdec, de grootste groeier is met een vermogensstijging van 370 procent naar 750 miljoen euro.

Wisselingen

In de Quote 500 staan dit jaar 23 nieuwe namen. De hoogste nieuwe binnenkomer is Hans de Haard op plek 151, met een vermogen van 350 miljoen euro. Hij is betrokken bij het Belgische biotechbedrijf Argenx, dat onder andere medicijnen produceert voor mensen met spierziekten.

Maar er zijn ook namen verdwenen, waaronder de broers Taco en Ties Carlier, oprichters van e-bikemaker VanMoof, na het faillissement van hun bedrijf. Ook Umut Akpinar en Atilla Aytekin van online game- en advertentiebedrijf Azerion worden niet meer genoemd.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.