Terug

Volg Hart van Nederland

Problemen op Schiphol voorbij? Na maart geen maximaal aantal reizigers meer

nieuws

18 jan 2023, 17:22

Na maart zal er geen reizigersmaximum zijn op Schiphol. Door de grote drukte en het tekort aan beveiligers was er een limiet ingesteld op het aantal reizigers dat vanaf de luchthaven mocht vertrekken. De luchthaven zegt dat het personeelsprobleem nu verleden tijd is en de limiet dus opgeheven kan worden.

Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen gaan nog wel samenwerken om te zorgen dat de piekdagen soepel verlopen. Op die piekdagen zijn namelijk ook enkele momenten waarop heel veel vluchten vertrekken.  Door betere spreiding van vertrekkende reizigers wordt de doorstroom beter.

Meivakantie

Als de vrijwillige afspraken niet tot voldoende resultaat leiden, zal Schiphol voor piekdagen alsnog beperkingen opleggen. Over de meivakantie, normaliter een moment waarop veel reizigers op en rond de luchthaven te vinden zijn, zegt Schiphol: "Het besluit over de definitieve capaciteit voor die periode wordt in overleg met de partners op de luchthaven genomen."

Hart van Nederland/ANP

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.