Terug

Volg Hart van Nederland

Slecht nieuws voor koopjesjagers: Primark gooit prijzen omhoog

Slecht nieuws voor koopjesjagers: Primark gooit prijzen omhoog

nieuws

26 apr 2022, 09:37

Ook budgetketen Primark ontkomt niet aan de hoge inflatie. En dat betekent dat kleding bij de winkelketen duurder wordt. Volgens het Britse moederbedrijf AB Foods ontkomt het bedrijf er niet aan om de prijzen voor bepaalde artikelen te verhogen, zo meldt het concern in een handelsupdate over het eerste kwartaal.

Sinds de winkels weer open mogen is het volgens AB Foods druk in de filialen van Primark, maar de verkopen liggen nog niet op het niveau van voor de coronacrisis. Anders dan concurrenten heeft Primark namelijk geen webwinkel.

De lockdowns en andere beperkende maatregelen vanwege de pandemie hebben er om die reden harder ingehakt bij de winkel in vergelijking met andere ketens. Om kosten te besparen kondigde het bedrijf eerder al aan zo'n vierhonderd banen te schrappen.

Kostenbesparingen niet voldoende

Het bedrijf zegt dat kostenbesparingen alleen niet voldoende zullen zijn om de hogere kosten voor zaken als energie, verpakkingsmateriaal maar ook lonen te compenseren. Daarom zal kleding in de winkel duurder worden. Het bedrijf zelf rept van "selectieve prijsverhogingen" in het herfst- en winterassortiment.

Onderstaande reportage over de stijgende inflatie in Nederland was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Inflatie stijgt naar 12 procent: bijna 80 procent voelt het in portemonnee
1:43
Inflatie stijgt naar 12 procent: bijna 80 procent voelt het in portemonnee

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.