Terug

Volg Hart van Nederland

Prijs voor melk gaat door het dak en niet alleen door de oorlog

Prijs voor melk gaat door het dak en niet alleen door de oorlog

nieuws

18 juli 2022, 13:39

De Nederlandse melkveehouders doen de laatste tijd best goede zaken, in weerwil van de noodsignalen van alle omgekeerde vaderlandse vlaggen en brandende hooibalen op het platteland, schrijft Het Financieele Dagblad. De prijs die boeren voor hun melk krijgen, schudde vorig jaar met een stijging van 20 procent decennia aan stagnatie van zich af en breekt sinds de Oekraïneoorlog record na record.

Op de goederentermijnmarkt in Chicago vertaalt zich dat volgens het FD in oplopende prijzen voor toekomstige levering van melk. Een van de toonaangevende zuivelfutures, voor levering in het najaar van melk voor de kaasproductie, schoot van een stabiele 16 dollar naar een hoogtepunt van ruim 25 dollar.

60 euro per 100 kilo melk

Nederlands marktleider, zuivelcoöperatie FrieslandCampina, betaalt deze maand 60 euro per 100 kilo melk. Bijna het dubbele van wat afgelopen jaren gebruikelijk was voor melkveehouders. "De prijsstijging van melk komt vooral ook door een lagere melkaanvoer", zegt een woordvoerder.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.