Terug

Volg Hart van Nederland

Benzineprijs bereikt hoogtepunt in vijf maanden en 'prijs zal blijven stijgen'

nieuws

21 mrt 2024, 22:57

De prijs voor een liter benzine is op het hoogste punt in vijf maanden: 2,20 euro. De een-op-een relatie met de prijs van ruwe olie is hier de grootste oorzaak van en dat betekent helaas dat de prijzen zullen blijven stijgen, laat Paul van Selms van UnitedConsumers weten aan Hart van Nederland.

"Er is een wereldwijd tekort aan olieraffinaderijen. Normaal gesproken is dat niet zo, maar in de Verenigde Staten wordt er momenteel veel onderhoud gepleegd aan meerdere raffinaderijen. Dit, in combinatie met de toenemende onrust in de wereld, zorgt ervoor dat de prijs van ruwe olie blijft stijgen en voorlopig ook zal blijven stijgen", aldus Van Selms.

In bovenstaande video zie je hoe mensen door een stroomstoring onlangs spotgoedkoop konden tanken bij een tankstation in Heteren.

Prijzen blijven stijgen

De steeds langer durende en oplopende oorlogen in Oekraïne en Israël hebben een groot aandeel in de prijs van ruwe olie. "Oekraïne gebruikt de Russische raffinaderijen steeds meer als doelwit voor hun tegenaanvallen. De oorlog tussen Israël en Gaza heeft ervoor gezorgd dat de Houthi's olietankers op zee aanvallen en beschieten. Omdat er voorlopig geen einde aan beide conflicten lijkt te komen, wordt een verdere prijsstijging verwacht."

Ook de prijs van de diesel is afhankelijk van de prijs van de ruwe olie. "Er zitten kleine verschillen in diesel- en benzineprijzen, dus ook de dieselprijs is de afgelopen tijd duidelijk gestegen. De adviesprijs voor diesel liep met zo'n 10 cent per liter op tot 1,968 euro."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.