Terug

Volg Hart van Nederland

Schiphol: reizigers weer welkom op luchthaven, nog wel druk

nieuws

23 apr 2022, 11:42

Schiphol liep zaterdagmiddag alle reizigers op niet meer naar de luchthaven te komen. Het werd mede door de staking van medewerkers van KLM te druk, met het oog op de veiligheid was een verdere toestroom van passagiers niet verantwoord. De staking is inmiddels afgebroken en reizigers zijn weer welkom.

Volgens de luchthaven moeten mensen wel rekening houden met drukte en eventuele vertragingen of annuleringen. Vanwege een staking door KLM-medewerkers liepen eerder op de dag de vertrekhallen vol. Schiphol riep mensen op niet meer te komen.

Doordat de staking werd beëindigd, werd ook de drukte weer wat minder. De luchthaven adviseert reizigers wel op tijd te komen. Zo worden passagiers voor Europese vluchten geadviseerd om drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. Bij verre vluchten is het advies drie uur voor vertrek. Schiphol en partners had het over een "uiterst en zeer vervelende" maatregel.

Afritten afgesloten

De afritten van de A4 bij Schiphol waren korte tijd gesloten vanwege de drukte op de luchthaven. Inmiddels zijn ze in beide richtingen weer open, meldt Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

De Koninklijke Marechaussee was ter plaatse om mensen weg te sturen bij de afritten naar Schiphol op de snelweg tussen Den Haag en Amsterdam.

Staking voorbij

Joost van Doesburg, campagneleider Schiphol bij vakbond FNV, meldde even na 12.00 uur dat de wilde staking van KLM-medewerkers op Schiphol was afgelopen. Personeel dat zich onder andere bezighoudt met de afhandeling van vracht en bagage legde uit onvrede over de werkdruk en de beloning zaterdagochtend 06.00 uur het werk neer. Daardoor werden tientallen vluchten geannuleerd.

Een wilde staking wil zeggen dat die niet door de vakbond is georganiseerd. Volgens vakbond FNV, die bereid was om te bemiddelen, is mede met het oog op de veiligheid het werk weer opgepakt.

De boze medewerkers van KLM hebben ook gesproken met operationeel directeur René de Groot van de maatschappij. Niet bekend is of daar toezeggingen zijn gedaan. De afhandelingstak van KLM is de grootste afhandelaar op Schiphol en goed voor de afwikkeling van ongeveer de helft van alle vluchten.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.