Terug

Volg Hart van Nederland

NS bestelt zestig nieuwe treinen met verschillende hoogtes

nieuws

13 dec 2022, 16:14

Goed nieuws voor treinreizigers. De Nederlandse Spoorwegen (NS) koopt zestig nieuwe treinen. De nieuwe wagons zorgen voor dertig duizend nieuwe zitplaatsen.

In totaal kost de investering 600 miljoen euro. De trein is bijzonder, omdat het zowel dubbeldekkers als gelijkvloerse wagons bevat. Op die manier is de trein rolstoelvriendelijker en kunnen er meer passagiers mee dankzij de dubbeldekkers. Met een topsnelheid van 160 kilometer per uur gaat die sneller dan de huidige Intercitytreinen.

Maandag tekende NS het contract met de Spaanse treinfabrikant CAF. De helft van de gekochte treinen bestaat uit dubbeldekkers met vier rijtuigen. De andere dertig bestaan uit dubbeldekkers met zes rijtuigen. Volgens de huidige planning gaan de eerste treinen in 2028 rijden.

Nieuwe dienstregeling

Eerder deze maand ging de nieuwe dienstregeling van NS in. In daluren, na 20.00 uur 's avonds en in weekenden rijden er minder treinen. Ook wordt er in de vrijdagmiddagspits minder rijtuigen ingezet.

Beeld: Nederlandse Spoorwegen

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.