Terug

Volg Hart van Nederland

Nog steeds geen cao-akkoord met PostNL na ultimatum, binnenkort acties

Nog steeds geen cao-akkoord met PostNL na ultimatum, binnenkort acties

nieuws

7 dec 2022, 16:52

Vakbonden BVPP en CNV hebben geen akkoord bereikt met PostNL over een nieuwe cao, ook al verliep woensdag een eerder gesteld ultimatum. De bonden bereiden daarom nu acties voor. Hoe die acties er precies uit komen te zien is nog niet duidelijk, daarover melden zij vrijdag meer. Wel zouden BVPP en CNV rekening houden met de uitspraak van de rechter die stakingsacties van vakbond FNV eerder deels verbood.

CNV en BVPP stelden vorige week een ultimatum dat woensdag verliep. De bonden eisten onder meer een structurele loonsverhoging van 7 procent en een afschaffing van de jeugdlonen. Ook moest er een ruimhartiger reiskostenregeling voor woon-werkverkeer komen.

Essentiële post

FNV dreigde eerder al met acties nadat die bond er niet uit was gekomen met PostNL. Daarop spande het postbedrijf een kort geding aan, waarna de rechter enkel acties toestond die het bezorgen van essentiële post, zoals rouwkaarten en medische brieven, niet zou verstoren. FNV voelde zich vervolgens beknot. Eind november, zo meldde de bond destijds, zouden medewerkers daarom in het geheim gestaakt hebben.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.