Terug

Volg Hart van Nederland

Nóg meer nieuwe treinen: NS trekt 150 miljoen euro uit voor extra intercity's

nieuws

26 feb 2024, 12:41

De Nederlandse Spoorwegen (NS) bestellen nog tien extra Intercity's Nieuwe Generatie (ICNG), bovenop de 99 al eerder bestelde treinen. De Intercity's Nieuwe Generatie (ICNG) kosten ruim 150 miljoen euro, laat een woordvoerder van de NS weten.

Volgens de woordvoerder is het "een comfortabele trein voor de lange afstand die snel op kan trekken en op hoge snelheid kan rijden". Het is de bedoeling dat de treinen ook geschikt zijn om van en naar Duitsland te rijden.

De NS heeft nu zestien treinen ontvangen van de fabrikant Alstom, dat is 2,5 jaar later dan gepland. "De levering duurt langer dan gewild. Dat is heel vervelend", zegt de NS. Maar dat had onder meer te maken met leveringsproblemen van materialen.

Die eerste nieuwe intercity's vertonen nog verschillende "kinderziektes", zoals onterechte remmeldingen. Volgens de woordvoerder is dit waarschijnlijk pas later dit jaar opgelost. Als alles loopt zoals verwacht, dan zijn de treinen in 2026 allemaal op het spoor te vinden.

Nog meer treinen

Dit is niet de eerste bestelling. In 2022 werd er een contract getekend met een Spaanse fabrikant voor zestig nieuwe treinen. Dit gaat om een nieuwe generatie dubbeldekkers. De verwachting is dat die treinen in 2028 klaarstaan.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.