Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland dol op luxe chocolade: chocolaterieën schieten als paddenstoelen uit de grond

nieuws

20 dec 2022, 18:01

Het was een spannende tijd voor chocolatier Linda Veldman (30). Tijdens de coronacrisis opende ze de deuren van chocoladehemel Chocolin in Oud-Beijerland. Veldman was niet de enige: sinds 2017 is het aantal chocolaterieën toegenomen met bijna dertig procent.

Vooral tijdens corona kwamen er opvallend veel nieuwe chocolaterieën bij, blijkt uit het aantal inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel. Waar in 2017 nog zo'n 962 chocolaterieën werden ingeschreven bij de KVK, stond de teller begin dit jaar al op 1239.

Nieuwe combinaties

Veldman droomde al jaren van haar eigen chocolaterie. "Er zijn van die momenten dat je precies weet wat je wilt gaan doen. Maar dan wel op eigen wijze." Een zogezegde moderne wijze, noemt Veldman het. Bewoners uit Oud-Beijerland moesten even wennen, maar zijn nu verkocht door de felgekleurde bonbons en chocblocks in de etalage van Chocolin.

Nieuwe combinaties van smaken en kleuren blazen een nieuw leven in de chocoladewereld. "De chocblocks zijn populair. Dit is een mix van de klassieke chocoladereep met een kleurrijke en creatieve twist. Zo heb ik bijvoorbeeld de smaken Karamel Cookie, Hazelnoot Praline en Pindakaas in de winkel liggen. Het valt mij op dat dit soort nieuwe varianten chocolade een jonger publiek aantrekt", vertelt Veldman aan Hart van Nederland.

Drukker dan ooit

Het openen van haar eigen chocolaterie in coronatijd was misschien niet het meest optimale moment, erkent Veldman. Maar ondanks de corona- en energiecrisis, de prijsstijging van karton en een chocoladefabriek die heeft stilgestaan, is alles goed verlopen.

Sterker nog: de afgelopen tijd is ongetwijfeld een van de drukste periodes voor Veldman. "Ik maak soms dagen van vijftien tot zestien uur, zeker met sinterklaas achter de rug en kerst voor de deur. Maar als ik een tevreden klant de deur uit zie lopen, maakt dat alles goed."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.