Terug

Volg Hart van Nederland

Moeite met belastingaangifte doen? Dit busje helpt je op weg

Kopen en besparen

25 mrt 2024, 17:38

De Belastingdienst gaat de komende weken met een speciale bus mensen hulp bieden bij hun aangifte. De bus toert door het hele land en is een nieuw initiatief waarmee de Belastingdienst ook mensen probeert te bereiken die anders geen aangifte zouden doen.

Miljoenen Nederlanders moeten vanaf deze maand hun aangifte inkomstenbelasting over 2023 indienen. Ze hebben daarvoor tot 1 mei de tijd. "Maar voor veel mensen die geen blauwe envelop hebben ontvangen, zoals jongeren of gepensioneerden, kan het bijvoorbeeld ook voordelig zijn om aangifte te doen. Dat soort mensen hopen we met de bus te bereiken", zegt een woordvoerder van de Belastingdienst.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Geen boodschappentassen

Het is niet de bedoeling dat mensen boodschappentassen of schoenendozen met paperassen meenemen naar de bus. "Het doel is om mensen die vragen hebben over hun belastingaangifte verder te helpen en te verwijzen naar het juiste hulploket."

Dinsdag doet de Belastingdienstbus als eerste Almere aan, daar staat 'ie op het Stadhuisplein. Daarna gaat bus gaat tot en met 12 april nog naar negen andere steden. Zie hieronder het complete overzicht.

De Belastingdienstbus staat in:

  • Dinsdag 26 maart - Stadhuisplein, Almere

  • Woensdag 27 maart - De Markt, Middelburg

  • Vrijdag 29 maart - Velperplein, Arnhem

  • Dinsdag 2 april - Lange Pijp, Leeuwarden

  • Woensdag 3 april - Vismarkt, Groningen

  • Vrijdag 5 april - J. Heekplein, Enschede

  • Dinsdag 9 april - Promenade, Heerlen

  • Woensdag 10 april - Burgemeester Loeffplein, Den Bosch

  • Vrijdag 12 april - Rodetorenplein, Zwolle

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.