Terug

Volg Hart van Nederland

Minder conducteurs op treinen door personeelstekort, FNV akkoord met noodplan

nieuws

26 okt 2022, 12:55

FNV Spoor is akkoord met een noodmaatregel van de NS om in 2023 ingehuurde beveiligers in te zetten als 'tweede mens' op de trein in plaats van een tweede conducteur. Op die manier kan hopelijk de treincapaciteit worden verhoogd en de werkdruk voor het personeel worden verlaagd.

Vanuit veiligheidsredenen moeten op sommige treinen altijd twee conducteurs aanwezig zijn. FNV is bereid tijdelijk akkoord te gaan met ingehuurde beveiligers om die dubbele bezetting te garanderen. Wat FNV betreft is het wel een noodmaatregel die tot de nieuwe dienstregeling van 2024 van toepassing is, "tenzij er nieuwe afspraken overeengekomen worden".

FNV gaat akkoord met de maatregel omdat de vakbond ziet dat de NS niet de beste kwaliteit kan leveren. "Te volle treinen, te kort materieel, reizigers die niet mee kunnen, lange wachtrijen voor de winkels en balies, als die al bemenst zijn", somt FNV ze op. Toch is er onder het personeel nog wel "argwaan en zorgen" over de tijdelijkheid van de maatregel. De NS zal het credo 'we werken veilig of we werken niet' daarom moeten blijven garanderen voor het personeel, aldus FNV.

ANP

Bovenstaande video over de stakingen is eerder dit jaar uitgezonden bij Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.